Relatiegeschenken aftrekbaar

relatiegeschenken aftrekbaarRelatiegeschenken aftrekbaar

 


Giften en relatiegeschenken

Geeft u goederen of diensten cadeau, of tegen een symbolisch bedrag? Bijvoorbeeld een gift aan een stichting of een relatiegeschenk? U kunt dan de btw niet aftrekken als:

  • de ontvangers van uw geschenk, als zij het zelf zouden kopen, minder dan 30% btw kunnen aftrekken, én
  • u over het drempelbedrag heengaat.

Drempelbedrag

De btw op uitgaven voor personeelsvoorzieningen, giften en relatiegeschenken is niet altijd aftrekbaar als voorbelasting. U kunt de btw over deze uitgaven alleen aftrekken als de uitgaven per begunstigde per jaar niet meer dan € 227 (exclusief btw) zijn. Hoe u dit bedrag bepaalt, leest u bij Drempelbedrag personeelsvoorzieningen, giften en relatiegeschenken.

Uitzonderingen

Voor sommige personeelsvoorzieningen geldt geen beperking van de aftrek van voorbelasting. Voor de aftrek van btw over eten en drinken voor uw personeel geldt een eigen regeling. 

Zelfgemaakte goederen

Gebruikt u voor een relatiegeschenk, gift of personeelsvoorziening goederen die u zelf hebt gemaakt, of die u hebt laten maken waarbij u de materialen leverde? En komen de uitgaven hiervoor, eventueel samen met andere relatiegeschenken, giften of personeelsvoorzieningen boven het drempelbedrag uit? Dan moet u voor die goederen een integratieheffing betalen.

Bron relatiegeschenken aftrekbaar: 

www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aftrekken/personeelsvoorzieningen_en_relatiegeschenken/ 

www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/btw_aftrekken/

This entry was posted in On .