Praktijkvoorbeelden (klik op de foto voor een vergroting)

 • Japan aardbeving effecten op Save en Play items prijzen.

  Japan earthquake impacts on Save & Play items prices
  De prijs van in Japan gefabriceerde chips welke gebruikt worden in elektronische producten zoals computers, smart phones en USB drives zijn fors gestegen door de aardbeving. Er heerst angst dat er een tekort zal ontstaan.

  De prijs van flash memory is al met 30%-50% gestegen en zal ook de komende maanden fluctueren. Leveranciers hebben zowel problemen met het verkrijgen van grondstoffen als met het verschepen van deze producten. Dit alles leidt tot problemen met het verkrijgen van goederen uit Japan de komende weken.

  Een aantal Japanse fabrikanten, waaronder Sony, Panasonic, Fujitsu en Samsung hebben aangekondigd meerdere fabrieken te zullen sluiten. De fabrieken, die o.a. elektronische componenten, smart cards en digitale apparatuur maken, worden hiertoe gedwongen door stroomuitval in Japan. Dit zal naar verwachting enkele weken duren. Zoals u weet, kampt Japan met stroomtekort sinds de uitval van 3 kernreactoren.

  Aan de andere kant bevestigen Taiwanese chipmakers dat de aardbeving in Japan geen invloed heeft op hun leveringen op korte termijn omdat zij over voldoende voorraad en meerdere leveranciers beschikken. TSMC, ’s werelds grootste chipproducent zegt dat de aardbeving tot dusver geen invloed heeft gehad op zijn activiteiten en dat ze beschikken over een voorraad van ruwe wafers, die voldoende is voor 30 dagen.
   
  Er zijn echter onderdelen van geheugenchips met vloeibare kristallen die worden gebruikt in vrijwel elk elektronisch product (zoals smart phones, tablets en televisies). Een tekort aan goederen in Japan betekent dat de technologie ondernemingen moeten zoeken naar alternatieve leveranciers om hun apparaten te blijven fabriceren. Dit betekent niet alleen dat de prijzen omhoog zullen gaan (meer vraag vs minder aanbod), maar ook dat de meeste voorraad verkocht zal worden aan de hoogste bieder van high-end producten.
  Gezien deze bijzondere omstandigheden zijn wij genoodzaakt onze Save & Play prijzen dagelijks te updaten totdat deze situatie zich stabiliseert. Onze offertes zijn daarom ook maar 1 dag geldig.

  Daarbij komt helaas ook dat de problemen in Japan tot gevolg kunnen hebben dat wij onze normale productie- en levertermijn van deze goederen niet kunnen garanderen. Neem daarom bij urgente leveringen of vragen over levertijd contact met ons op. Hou daarbij aub ook rekening met het feit dat een antwoord uit China iets langer kan duren.

  We vragen u om uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Wellicht een idee om op uw site of in uw communicatie uw klanten vast te informeren over deze situatie aangezien deze de komende weken nog aan zal houden.
  Voor meer informatie verwijzen wij graag naar http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12711226