Hoe moet ik mijn logo aanleveren? Een vector bestand!

U kunt uw relatiegeschenk laten bedrukken met een logo, tekst of afbeelding. Beeldmateriaal kunt u uploaden in de volgende formaten:

Vector .AI bestand (Adobe Illustrator)
Vector .EPS bestand
Vector .PDF bestanden

Let hierbij op het volgende:

Voor full colour print is een resolutie van 300 (dpi) vereist

Voor full colour print gebruikmaken van CMYK-kleurprofiel
Voor meerkleurige en eenkleurige bedrukking kunt u gebruikmaken van een PMS-kleurcode
Voor bestanden in grijswaarden is een resolutie van 300 (dpi) vereist
Voor bitmap bestanden is een resolutie van 1200 dpi vereist

Bestanden dienen in de volgende formaten te worden aangeleverd:

 • Vector EPS,Tiff,

 • JPEG, minimale resolutie 600 (dpi) voor lijnwerk.(tekeningen), en 300 (dpi) voor grijswaarden en rasterwerk (foto).

 • PDF, formaat (in hoogste kwaliteit) zonder compressie.
  Ontwerpen aangeleverd met een resolutie van 72 (dpi) of lager zijn niet bruikbaar!
   

  Programma’s die gebruikt kunnen worden:
 • Adobe Illustrator

 • Photoshop

 • Quark Xpress

 •  InDesign

  Het is raadzaam de lettertypen altijd samen met het ontwerp aan te leveren, of de tekst om te zetten in lettercontouren.
   

          

Voor het aanleveren van logo of origineel artwork voor fotografische reproductie geldt het volgende:
Hardcopy voor fotografische reproductie dient zo groot mogelijk te zijn en van goede kwaliteit, in zwart-wit op maximaal A4-formaat. Levert u bestanden aan bestemd voor meer kleuren sluitwerk of full colour werk, neem dan contact op met de drukkerij in verband met de technische vereisten. Films mogen alleen aangeleverd worden in overleg met de drukkerij!


Regelmatig krijgen we logo’s binnen die aangeleverd worden als .JPG extensie. Hoewel dit kwalitatief vaak prachtige afbeeldingen zijn, van soms wel 5 of 6 MB groot, kunnen we deze helaas niet bedrukken op onze relatiegeschenken. Reden hiervoor is dat een .JPG afbeelding bestaat uit pixels, terwijl we zogeheten vector lijn-bestanden nodig hebben. Wij vragen daarom altijd om een .EPS vector bestand.

Een .JPG opslaan als .EPS? Niet doen!

Wanneer we een .JPG ontvangen en aangeven dat dit bestand omgezet moet worden naar een .EPS dan denken veel klanten dat het probleem opgelost is door ‘even het .JPG logo op te slaan als .EPS’. Dit is echter niet de juiste oplossing, aangezien het dan een .EPS zal worden met een ingesloten .JPG afbeelding. Deze afbeelding blijft echter een pixelplaatje en wordt daarmee dus geen lijnbestand.

In het verleden boden we onze klanten daarom vaak aan om het logo na te tekenen tegen geringe kosten, zodat ze in ieder geval de beschikking zouden hebben over een goed bruikbaar bestand om te drukken op relatiegeschenken en ander drukwerk. Kortgeleden echter stuitten we op een handig en gratis alternatief.

Gratis een .JPG converteren naar een .EPS

Er zijn diverse programma’s in omloop op het internet waar tegen betaling een .JPG omgezet wordt naar een .EPS. Dit is natuurlijk een mooie oplossing als je zelf geen grafische kennis in huis hebt en toch een .EPS bestand nodig hebt. Echter, het resultaat van deze omzetting is in grote mate afhankelijk van de kwaliteit van het .JPG bestand. Over het algemeen geldt dat, hoe hoger de resolutie van de pixel-afbeelding is, hoe hoger ook de kwaliteit van het .EPS bestand zal zijn.

Vooraf weet je echter niet hoe het resultaat uit zal pakken en daarom is het handig dat er tegenwoordig een gratis website is, namelijk Vector Magic

Het enige wat je hier hoeft te doen is het .JPG bestand te uploaden waarna deze automatisch omgezet zal worden naar een vector bestand.

 

 

 

Niet tevreden over het resultaat? Geen nood!

Zoals we al aangaven is het resultaat van dergelijke programma’s erg afhankelijk van de kwaliteit van het .JPG bestand. Mocht het resultaat minder strak zijn dan gewenst dan kun je natuurlijk altijd nog een beroep doen op onze grafische studio, tegen geringe kosten verzorgen we namelijk graag een prachtig en bruikbaar .EPS logo!

 

Neem contact met ons op

Error 404